sobota 19. července 2014

Bound by Flame

Pejsek a kočička na drogách to opět dokázali a splácali z několika kvalitních her a Dragon Age, Áčkově se tvářící RPGčko.
Úvodní vizuál notně připomíná Dragon Age, navíc zde postavy nepůsobí jako pravítka. Bohužel, tím grafické plusy končí a následuje pouze koridorový, předem daný postup. Zápletka je věru klasická - svět šikanuje armáda nemrtvých vedená Ledovými Pány (GoT?). Vše je nořeno do ledu a poslední nadějí je rituál magičů v červených županech a vy jako člen žoldácké skupinky je máte chránit. Rituál se nepovede,  což je dobře, protože dostanete nového nájemníka do těla – démona.  Kromě toho, že nebudete muset večer rozsvěcet, když půjdete na záchod, získáte i ohnivé síly, které se hodí v boji. 

Soubojový systém je věru Geraltovský. Levým krysítkem kydlíte do jednoho, pravým do více mobek. Pak tu máme nějaké krytí, kop na přerušení nepřátelského útoku, či krytu. Celkový boj se skládá z pekelného mlácení do myši a doufání, že přežijete. Na pomoc máte několik vychytávek, jako je pokládání pastí, střílení z  kuše a s příchodem démona na scénu i firebally a nějaká ta ohnivá vlna. Divinity 2 a Zaklínač? Pejsek se snažil přiblížit bojovému stylu těchto her… snažil.
Střední obtížnost boje bývala leckdy frustrující, zejména souboje s bossy. Avšak i na tu nejlehčí se budete muset mít na pozoru. Chvíle nepozornosti a loadujete.
Bohužel, vše je takové ploché, plytké a umělé jako hamburger od Donalda. Místo krásných rozhovorů s démonem o filozofii, náhledech na svět a morálních zábranách tu máme pár monologů a minimální šanci něco ovlivnit. Na konci první kapitoly budete mít volbu podvolit se démonovi a získat jeho síly, ale jakmile přijmete jednou, tak už se Vás podruhé ptát nebude. Takže pouze jedna volba, žádná postupná chemie mezi vámi a případné odmítnutí, když se vám první svítící očička nebudou líbit. Stejně tak jsou navrženy i rozhovory s ostatními členy vaší družiny. Bez nápadu, žádný šmrnc, všechno působí uměle, i když si to hraje na něco víc. Vrcholem všeho byla nulová možnost romance, asi jsem zhýčkaný Baldur’s Effect Age, nebo jsem jenom chtěl vidět Edwen bez šatů.

U většiny parťáků ani nebudete vědět proč se k vám přidali, charisma nemáte , tak se asi chtěli zadarmo najíst, nebo Vás měli za perfektní chodící kamínka, víte jak, všude je zima. Všichni sice špatní nejsou, ale nejzajímavější společník přijde před koncem, haha!
Hrajeme RPG, tak tu máme i stromy vlastností. Klasický bojovník, dýkař a magič. Nejlepší kombinací je maxování jednoho chladného stylu a trocha magie. Další RPG prvky spočívají ve vyrábění vlastních předmětů, či vylepšování výzbroje a zbraní za materiál, které vyprdnou zombie, nebo kopičky šutrů.

Pejska zavřeli za porušování autorského práva. Kočička je na svobodě a nesmutní, protože, i přes výtky, se stále jedná o svižné, akčněji laděné RPG, které nějakým zázrakem funguje, ale divně.

Celkové hodnocení: 69% pračky Whirlpool, značky vítězů. 

Žádné komentáře:

Okomentovat