čtvrtek 11. července 2013

The Walking Dead: 400 Days

Recezne  The Walking Dead: 400 Days bude velmi stručná, jelikož se jedná o pouhý přídavek ve formě dlc, který přidává jednu kapitolu k této adventuře.


Základní hra od Telltales Games je zasazena do reálií komiksu The Walkding Dead, který je zde známý převážně díky stejnojmennému seriálu.
Hra má krásnou komiksovou grafiku a přináší řadu rozhodnutí, které musíte učinit a tím si tvoříte vlastní příběh, který je ale předem nalinkovaný a Vaše volby nemají moc velký vliv na samotné dění.
Prvních pět kapitol bylo výtečných a dávaly hlavně pocit, že se nacházíte v interaktivním filmu. Šestá kapitola nás má napojovat na druhý díl této zombie-apokalypsy a jak se jí to vede?
V této nové kapitole máme pět osudů různých osob. Jedna tato podkapitola zabere cca 20 minut, takže celková herní doba se pohybuje kolem hodiny a pár drobných.
Jednotlivé kapitoly jsou ale nevyvážené co se týče příběhu na kterých hra stojí. Dva minipříběhy jsou nudné až k zbláznění. Další dva jsou naproti tomu adrenalinové a mají svoji atmosféru a vtipné debaty a jeden z příběhů je něco mezi tím.

Za tak malou herní dobu si nevytvoříte žádný vztah k postavám a je Vám jedno co se s nimi stane. Stejně jsou to nesympatické postavy s trapnými dialogy, které vám nic neřeknou.
Ale těžko soudit, když má jít o překlenovací kapitolu mezi prvním a druhým dílem.
Adventura bez adventurních prvků je ale opravdu bída. Když po vás hra něco chce, aby jste udělali tak je to buď mačkání jedné klávesy, nebo držení šipky dopředu, aby jste utíkali. Žádné nalézání předmětů, nebo jejich používání, či kombinování.
The Walking Dead: 400 Days je pouhým kusem interaktivního seriálu, kde hlavní roli hrají nevýrazné postavy s nudnými dialogy a nezáživným příběhem.

Pro fanoušky a hráče předešlé hry je to však povinnost už díky dvou a půl minipříběhům, které mají šťávu. Zbytek musíte přetrpět. Celkové hodnocení 68% pračky Whirlpool.

Žádné komentáře:

Okomentovat